Pip (gecastreerde geit - ram - bijna twee jaar oud)

Vraag van de eigenaar:
Pip is erg jaloers en overheersend en pikt het niet als Molly - zijn halfzusje - meer aandacht krijgt. De eigenaar wil graag weten wat hiervan de reden is. Misschien zit hij niet goed in zijn harige vel?

Antwoord:
Pip zegt: “Molly is af en toe zo'n zeur. Zij begrijpt niet wat ik wil. Ik wil spelen! Ik ben nog steeds een mannetje, ook al ben ik gecastreerd. Molly kan af en toe zo lekker ruiken. Hij vindt dat hij niet jaloers is, maar wil ook de aandacht van zijn bazin. Hij vindt het heerlijk waar hij is en is ook gek op zijn bazin.

Advies en opmerkingen:
Pip zou het leuk vinden hoge klimrekken te hebben en meer speelapparatuur. Het liefste ziet hij dat de kippen apart gezet worden, hij vindt ze erg bazig.
Hij geeft aan dat het met de energie in zijn achterlijf niet goed zit (buik en darmen). Er is iets mis met zijn voedsel (allergische reactie).

Molly (geit, 2 jaar oud)

Vraag van de eigenaar:
Molly wordt geterroriseerd door haar halfbroer Pip, en de eigenaar vindt Molly erg nerveus als Pip in de buurt is. Toch spelen zij wel leuk samen. Hoe zit dat?

Antwoord:
Molly: “het is hier heel goed en fijn. Ik snap best wel waarom Pip zo is, maar soms word ik er ook moe van. Pip is wel heel erg bazig, en weet het altijd beter. Maar ik ben ook wel heel gek op Pip.”

Advies en opmerkingen:
Voor Molly zou het goed zijn als zij regelmatig geaaid wordt en verbonden wordt met de aarde. Er is iets met haar maag niet in orde. Waarschijnlijk ook een voedingsprobleem.

Deze geiten komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, en het advies is aan de fokker te vragen welke voeding beter geschikt is.