Sandy, hond: golden retriever

Vraag van de eigenaar:
Sandy is heel snel bang en onderdanig. Hoe komt dit? Mist hij de hond Sietse, die net overleden is?
Antwoord:
Sandy is een enthousiaste, lieve en zorgzame hond. Hij heeft op dit moment angst om alleen gelaten te worden ofschoon hij al twee jaar is,is hij nog erg jong voor zijn leeftijd Hij is een overgevoelige hond en hij neemt veel spanning op van zijn omgeving. Dit maakt hem angstig, hij ziet veel meer dingen die wij niet kunnen zien. Hij houdt van spelen en wil heel graag een taak.
Binnen dit gezin krijgt hij veel tegenstrijdige informatie iedereen roept maar wat tegen Sandy bijvoorbeeld: van de baas mag hij wel bedelen en van de bazin beslist niet. Hiervan raakt hij door de war en het zou fijn zijn als er binnen het gezin hierover vaste afspraken gemaakt worden over wat hij wel en niet mag. Ook zou hij graag complimenten krijgen als hij het goed doet.
Over de overleden hond zegt Sandy omdat iedereen gek was op Sietse, zet iedereen zijn beeld op mij en moet ik zo zijn als Sietse. Ik ben gewoon zoals ik ben.
Sietse was zeer sociaal, maar ik wil niet de plichten van Sietse Ook wil ik graag een andere ligplaats niet dezelfde als Sietse; deze is qua energie niet goed en ik word er onrustig van. Ik mis Sietse ook. Ik mis het spelen met Sietse.
Mijn bazin is soms zo ongeduldig, maar zorgt goed voor mij en is lief .Zij gaan soms tegen mij tekeer en schreeuwen. Dat hoeven zij niet te doen. Laten ze rustig blijven en het aan mij uitleggen. Ik ben een intelligente hond.

Advies en opmerkingen:
Ondanks het feit, dat het al een hele grote hond is, is het nog een kind
Binnen het gezin afstemmen wat de taken van Sandy zijn, wat hij mag en niet mag. Duidelijkheid scheppen. Daar moeten alle gezinsleden zich aanhouden anders is het voor deze hond niet goed te volgen,daar wordt hij nerveus van Belangrijk is hem regelmatig aan te halen en complimenten te geven en met hem te spelen. Zij moeten hem zien zoals hij is en nu Sietse overleden is hem niet vergelijken met Sietse. Sietse, bekleedde een hele andere positie binnen dit gezin Evt. Bachremedie geven en een healing

Om privacy reden zijn de naam van de eigenaar vervangen door hij of zij en de naam van het dier is fictief.


Leo, hond: Boxer

Vraag van de eigenaar:
Waarom sloopt Leo alles en is hij zo moeilijk in toom te houden?

Antwoord: Ik heb het gevoel dat ik niet goed ben,ze mopperen vaak op me, ik wil graag spelen en aandacht. Ze is soms zo drukkig en ik begrijp haar niet altijd,ook erg inconsequent: de ene keer mag ik het wel de andere keer weer niet. De ene keer lachen ze er om en de andere keer zijn ze boos. Ik weet het niet meer.
Ik heb ook geen taken,ik zou het wel leuk vinden om te weten wat mijn taak is en waar ik me aan kan houden.
Als de baas me uitlaat moet ik altijd aan de riem en hij loopt altijd hetzelfde laantje en hij is met zijn gedachte vaak ergens anders. Dan probeer ik zijn aandacht te trekken door iets te doen en dat vinden hij dan niet leuk. Ik wil heel graag meer spelen en meer avontuur
Voor de rest zijn ze heel tof en ik ben heel gek op mijn vrouwtje .Ik wil haar graag beschermen en blij maken.
Hier is nog al veel inloop van mensen,ik zou het wel heel fijn vinden als ze me dat van te voren vertellen,wat meer communicatie.
Soms sloop ik gewoon omdat ik me verveel en meer aandacht wil

Advies en opmerkingen:
Deze hond heeft veel energie,het is goed om Leo duidelijke taken en opdrachten te geven Hier moet het hele gezin aanhouden. Leo laat weten dat hij af en toe tureluurs wordt van de dubbele boodschappen, hij krijgt dan altijd op zijn kop,terwijl hij juist zo zijn best doet om het iedereen naar de zin te maken. Deze hond houdt van afwisseling en van avontuur. Zoals Leo adviseerde: take a walk at the wildside of life . Als hij uitgelaten wordt ergens anders heengaan dan altijd dezelfde route en degene die met hem wandelt in ieder geval Leo oprechte aandacht geven.
Complimenten maken als hij iets goed doet.
Wat betreft de dubbele boodschappen: Als je bang bent dat Leo weg zal lopen als hij niet aangelijnd is.,zendt je hem dit telepathische beeld van wegrennen,maar ondertussen roep je: kom hier. Hij raakt hierdoor verwart en hij pakt het beeld van wegrennen op. Dit is ook wat er gebeurd met slopen. Er is een angst dat hij zal slopen er wordt gezegd dat hij dat niet mag,juister zou zijn geen angst uit te zenden dat Leo gaat slopen maar beelden uit te zenden dat hij zich goed gedraagt.

Reactie van de eigenaar op dit consult met Leo:
Zij herkent heel veel van wat Leo verteld, haar man loopt iedere avond na zijn werk dezelfde route en de kinderen zijn inderdaad zeer inconsequent met Leo, de ene keer lachen ze om hem en de andere keer zijn ze heel boos op hem als hij hetzelfde doet.

Het consult was zeer verhelderend en er wordt beloofd Leo van nu af aan anders te behandelen en hij heeft een aantal taken gekregen. Er word meer met hem gespeeld en gecommuniceerd.

Om privacy reden zijn de naam van de eigenaar vervangen door hij of zij en de naam van het dier is fictief.


Bino, golden retriever

Vraag van de eigenaar:
Wat Bino nog wil,hoe hij er aan toe is. Of hij een seintje kan geven?Of zijn einde nadert?

Voor ik met Bino kon communiceren heb ik eerst beiden een healing gegeven,zodat ieder zijn eigen ruimte weer had beiden zaten energetisch in elkaar verstrengeld.

Hierna kon ik makkelijker met Bino communiceren.

Op mijn vraag hoe hij zich voelde gaf hij het volgende antwoord: Ik ben er slecht aan toe en voel me helemaal niet goed.Ik weet dat zij moeite heeft me te laten gaan,ik kan niet meer,mijn lijf wil echt niet meer. Ik begrijp het, zij heeft veel angst en verdriet,ik heb verbinding met boven ze wachten op me,ik heb mijn best gedaan.

Zij maakt zich zorgen of het mijn tijd is,het is al een tijdje mijn tijd,het gaat niet langer.Bedank haar voor alles wat ze voor mij heeft gedaan en ik ben niet weg,ik ben er gewoon voor haar,misschien niet de eerste tijd,ik heb tijd nodig om bij te komen en te helen,ik heb het niet altijd makkelijk gehad best zwaar. Als zij niet kan beslissen laat dan de dierenarts beslissen. Ik hou van haar en zal er voor haar zijn,mijn taak zit er nu op.

Het zou goed zijn als ze open zou staan voor healen van haarzelf,ze is er aan toe, ook om nieuwe stappen te nemen.Het komt goed Ik kan dadelijk meer voor haar doen,nu heb ik veel pijn en het is op. Jullie(mensen) zijn vaak bang voor de dood,bang dat het ophoudt,het houdt niet op. Ik niet, ik weet waar ik naar toe ga,ze wachten op me. Zij wil dat ik blijf,ik heb het zo lang mogelijk volgehouden,maar ze weet zelf hoe het met me staat.Het is een illusie,haar kinddeel wil me houden,haar volwassen deel weet wat het beste is.Het is goed zo.

Vraag van mij:Kan ik je nog ergens meehelpen?Ik weet dat je bij de vorige eigenaar niet goed behandeld bent geweest

Antwoordt van Bino:Ik zie en weet meer en begrijp heus wel waarom mensen zo zijn
Bino is 2 dagen na dit gesprek ingeslapen.

Voor mijn zekerheid heb ik na mijn communicatie met Bino nog even mijn gids gevraagd of het zo goed was?
Zijn antwoord was: Het is goed: in jullie wereld is het afscheid nemen zwaar,je zou ook blij kunnen zijn dat hij geen pijn meer heeft,Hij heeft zijn taak gedaan,het is goed zo.Hij is je dankbaar.

Om privacy reden zijn de naam van de eigenaar vervangen door hij of zij en de naam van het dier is fictief.


Max, rotweiler 7 jaar

Vraag van de eigenaar:
Waarom is hij plotseling zo vals geworden?

Antwoord:
(Samenvatting) Ik ben getraind en opgeleid om te verdedigen en te bewaken. Het is nu heel onrustig op het terrein (de eigenaren zijn bezig met een ingrijpende verbouwing van het huis). Mijn bazin kan al die verschillende mensen op het terrein gewoon niet aan. Het is te veel voor haar; daar wordt zij heel nerveus van. Ik verdedig haar en bewaak haar. Niemand vertelt mij wat er hier nu eigenlijk gebeurt en ik zie voortdurend andere mensen op het terrein.

Advies en opmerkingen:
Max informeren per dag wie er komt en wat er gedurende de verbouwing op het terrein gaat gebeuren. De hond heel duidelijk deze informatie mededelen. Ook dat het goed is dat hij de baas en het terrein bewaakt en verdedigt, maar ook helder aan hem uitleggen dat deze omstandigheden van tijdelijke aard zijn.

Max is, sinds dit gesprek en nadat de eigenaren hem geïnformeerd hadden, niet meer vals geweest.

Om privacy reden zijn de naam van de eigenaar vervangen door hij of zij en de naam van het dier is fictief.


Felix, herdershond 3 jaar

Vraag van de eigenaar:
Waarom doe jij altijd zo raar tegen 2 van mijn kinderen: Piet en Jan en hun vrienden? . Waarom treiter je de kalveren en de kippen altijd zo speciaal als Sanne er bij is (sanne zijn vrouwtje) . Waarom ben je zo hardleers? . Waarom ben je zo selectief in mensen?

Antwoord:
Mijn taak is waken,goed op het huis,de familie en het land passen, goed te keer gaan en natuurlijk ook de koeien opdrijven naar stal .Manfred is een aardige baas,rechtvaardig en wel es ongeduldig, ik begrijp hem niet altijd .Ik doe echt mijn best. De koeien opdrijven vind ik best leuk, Manfred is bang dat ik ze bijt maar ze moeten weten wie de baas is,gewoon een waarschuwing.

Als Piet met zijn vrienden is doet hij heel stoer en ze dagen me uit en Jan en zijn vrienden zijn niet altijd even leuk tegen me ze houden van me te plagen, ze dagen me vaak uit en hebben dingen met me gedaan die ik niet leuk vond(vroeger?). Jan kan ongeduldig zijn en schreeuwt gauw naar me. Ik wil gewoon ook aardig gevonden worden en gewaardeerd worden en dat ze lief voor me zijn en eens met mij spelen. Ik zie heus wel wie goed is en wie niet. Ik ben selectief in mensen omdat ik erg gevoelig ben voor de uitstraling van mensen Ik heb veel bazen,allemaal willen ze dat ik moet doen wat zij zeggen,ze willen alleen maar dat ik ben zoals zij het willen en moet doen wat zij willen en dan ben ik pas goed. Als je me goed beloont voor wat ik leer, en consequent bent en ook lief bent, doe ik alles voor jullie.

Sanne,mijn vrouwtje, ziet me en probeert me te begrijpen.Ik zou wel wat meer aandacht van haar willen ,ze is soms zo afwezig .Ik ben soms bang om in de verdrukking te komen,zoveel mensen zoveel dieren die haar aandacht willen. Ik wil haar helpen met de kalveren net als de koeien. Ik zou best wel willen dat ze ook eens zo lief tegen mij is als tegen de kalveren,gewoon samen lekker even buiten zitten in het zonnetje met z’n tweeen. De oppasdag vind ik echt leuk nog meer om te bewaken en in de gaten te houden.

De kippen zijn gewoon brutaal.

Advies en opmerkingen:
Felix wil graag al zijn taken doen .Hij zou het wel leuk vinden als hij hier voor gewaardeerd wordt en af en toe aangehaald word. Ook buiten zijn taken vindt hij het wel leuk als hij wat extra aandacht krijgt en er met hem gespeeld wordt (met een bal).

Af en toe zeggen dat hij het goed doet, meer duidelijkheid in wat hij moet doen, oprechte aandacht dan is hij de beste bewaker en jullie leukste lieve hond.

PS Hij wil graag op zijn plaats waar hij slaapt een wat dikker kleed of mand met deken.

Om privacy reden zijn de naam van de eigenaar vervangen door hij of zij en de naam van het dier is fictief