Gilbert, paard 3 jaar

Vraag van de eigenaar:
Waarom is hij zo onrustig en gevoelig?Is het de juiste tijd met dit paard aan de wedstrijden te gaan deelnemen?

Gilbert gaf aan dat hij aan het puberen is, hij is erg gevoelig,onzeker en onrustig. Graag wat meer aandacht wilde hebben ook van de mede eigenaar. Gilbert voelt soms zo’n druk om te presteren..

Training: hij kan heel hard,maar het is nu nog niet de juiste tijd om aan de wedstrijden deel te nemen.
Het is goed, periodes van rust in te lassen. De training wat afwisselender, meer avontuur meer spelen. Hetgeen meer bij zijn leeftijd past.

Verslag 2e keer: hij vond het heerlijk even niets te doen. Gilbert zegt: laat ze geen zorgen maken, het komt allemaal goed,ik zal ze niet teleurstellen. De mede eigenaar geeft meer aandacht, daar is Gilbert heel erg blij mee,voelt goed dat ze goed voor mij zorgen. Hou van geknuffeld te worden.

In deze stal staan meerdere paarden die ik regelmatig een healing geef en met wie ik regelmatig communiceer.
Tijdens een van de healingen die ik gaf aan een van de paarden kwam ineens Gilbert tevoorschijn, die aangaf ook graag een healing te willen.

In deze stal staat Devine, dit is een heel bijzonder paard is. Een echte healer. Zij houdt alle paarden in deze stal nauwlettend in de gaten. Omdat Gilbert zo onverwachts tevoorschijn kwam,heb ik raad gevraagd aan Devine.Deze vertelde mij dat Gilbert te weinig drinkt en zij adviseerde om Gilbert vanaf de rugwervels tot en met de schedelrand door een fysiotherapeut te laten masseren en dat het gebied tussen de schouderbladen bij Gilbert zeer gevoelig is. Dit laatste had ik al eerder aan de eigenaar gemeld

Om privacy reden zijn de naam van de eigenaar vervangen door hij of zij en de naam van het dier is fictief.


Devine: Paard 4 jaar vrl.

Vraag van de eigenaar:
Peesblessure rechts achter en links voor. Zijn deze blessures voldoende genezen? Voelt zij zich goed en gezond om aan wedstrijden te gaan deelnemen? Toen zij 2 jaar was ze al wedstrijd klaar maar ging het toen allemaal te snel en te hard?

Devine geeft aan: de blessures zijn wel genezen maar doen soms bij overbelasting nog pijn.
Belangrijk met de trainigen en wedstrijden: Het bit moet niet te strak en zorgvuldig aangebracht worden. Dit gebeurd soms te gehaast. En verbinding met de silky goed nakijken, soms is de ene kant strakker als de andere. De berijder moet recht en ontspannen op de silky zitten, evenwicht goed verdelen..

Voor de wedstrijden niet te zware training of al te zwaar belasten( plm. 1 week van te voren)
De wedstrijden zijn heel inspannend
Na de wedstrijden of inspannende training is goede nazorg van belang (kompressen, massages enz.)
Zij vindt de wedstrijden heel leuk en avontuurlijk maar graag wel gedoseerd, goede pauzen er tussen anders, is zij bang dat ze weer last van haar blessures krijgt.

2 jaar geleden was zij nog niet rijp voor de races, toen was zij erg bang nu niet meer.

Devine geeft aan dat tijdens de wedsstrijden er een beter communicatie moet komen tussen mij en de berijder. Hij ontspannen moet, zijn gewicht goed verdelen, hartcontact (waardering voor me) en voor stellen dat we winnen, wij een zijn. Geen negatieve gedachten tijdens de race wat hij denkt voel ik.

Als hij zenuwachtig is trekt ie soms meer met een kant, ik krijg daardoor verkeerde signalen. (daardoor ga ik in galop). Als hij in balans is kan ie me heus wel vertrouwen, ik doe mijn uiterste best en geef alles tijdens de wedstrijd, ik weet dat mijn eigenaar het leuk vind als ik win en dat doe ik heel graag voor hem. De berijder doet ook erg zijn best en hij is aardig.
Na wedstrijden wel graag goede nazorg,compressen massages en niet te grote overbelasting.

Om privacy reden zijn de naam van de eigenaar vervangen door hij of zij en de naam van het dier is fictief.


Indra (fries paard)

Vraag van de eigenaar:
Waarom het zoveel problemen oplevert als de eigenaar hem berijdt. Hij luistert niet en gooit mij er af. Waarom doet hij dit? De eigenaar begint langzamerhand zijn geduld met dit paard te verliezen.

Antwoord:
Indra is een fier, trots paard. Bij de vraag hoe het met hem gaat, zegt Indra: Ik voel mij niet zo goed de laatste tijd. De linkerkant doet pijn, middenin de ruggengraat zit een wervel niet goed en dat is de laatste keer bij het vervoer in de trailer gebeurd. Hij rijdt als een gek!

Ook heb ik tijdens een rit in het bos een blessure opgelopen aan mijn been de eigenaar bleef desondanks gewoon doorrijden.

Ik vertel Indra dat ik hem een heel mooi paard vind
Het antwoord van Indra is: dat mogen de eigenaren dan ook wel eens wat vaker tegen mij zeggen".
Op de vraag waarom het zoveel problemen oplevert als de eigenaar hem berijdt?

Antwoord Indra:
ik vraag mij af of de eigenaar het rijden wel leuk vindt. Hij ziet mij meer als een ding, dat het maar te doen heeft. Ik wil graag gezien worden. Hij zit als hij rijdt meer met zijn gedachten ergens anders. Hij is ook erg ongeduldig en nerveus. Het zou fijn zijn als hij meer met mij zou zijn en meer met mij zou communiceren, duidelijkere aanwijzingen geeft wat ik moet doen en waar hij naar toe wil. En als hij op het moment, dat hij mij berijdt ook meer met zijn gedachten bij het rijden is. Ik ben geen ding, geen auto, maar een levend wezen, dat aandacht en liefde nodig heeft. Laat hij ook eens aan mij vertellen dat ik het goed doe.

Om privacy reden zijn de naam van de eigenaar vervangen door hij of zij en de naam van het dier is fictief