Anetta Amazonepapegaai 23 jr. oud

Vraag van de tijdelijke eigenaar:
Haar 90 jarige baas is overleden. Degene die Anetta tijdelijk opgevangen heeft, zij werkt voor een vrijwilligers project, dat zich richt op het ondersteunen van de verzorging van de huisdieren bij oude mensen. Zij zat met de vraag: wil Anetta naar de papegaaienopvang of naar de kleindochter?

Antwoord:
Tijdens het communiceren met Annetta bleek dat zij het nog steeds niet wist wat zij nu uiteindelijk wilde. De kleindochter kende zij goed, maar voor de rest van haar leven gewoon papegaai zijn trok haar ook.

De kleindochter wilde graag de papegaai bezoeken, zij wilde Anetta graag meenemen en verzorgen.
Tijdens dit bezoek, wilde de tijdelijke opvang van Anetta, de klein dochter melden, dat er nog een andere optie was n.l. dat Anetta naar de papegaaien opvang zou kunnen gaan.
Dit heeft ze 3 maal getracht te zeggen maar telkens als zij dit wilde zeggen tegen de kleindochter begon Annetta zo verschrikkelijk te krijsen, dat de kleindochter niets kon verstaan.
De beslissing was toen snel genomen, de papegaaienopvang was geen optie voor Anetta. Zij had zelf de beslissing genomen.
Het gaat heel goed met Annetta. Zij is erg gelukkig bij de kleindochter.
Om privacy reden zijn de naam van de eigenaar vervangen door hij of zij en de naam van het dier is fictief.

Met dank aan Elsbeth Levitus en het vrijwilligersproject, dat zich richt op het ondersteunen van de verzorging van de huisdieren bij oude mensen.